Odvrácená strana měsíce

(Die dunkle Seite des Mondes)
Odvrácená strana měsíce

Informace o akci a jejím konání

Uvedená výše vstupného platí pro nákup online. Každá vstupenka koupená na pokladně bude navýšená o 10 Kč.

Drogový experiment uvolní úspěšnému právníkovi potlačované pudy...

Napínavý thriller jako moderní variace na příběh pana Jekylla a pana Hyda. Drogový experiment uvolní v úspěšném právníkovi potlačované lidské pudy a na povrch se dostane jeho odvrácená strana. Z právníka se stane zabiják a ze zabijáka brzy štvanec. Film byl natočený podle stejnojmenné a velmi úspěšné knižní předlohy a sklidil výborné ohlasy na festivalu v Berlíně.

Hlavní roli ztvárnil Moritz Bleibtreu, který se proslavil ve filmu Lola běží o život, jeho protivníka hraje Jürgen Prochnow známý představitel záporáků v Hollywoodských velkofilmech.

Úspěšný právník Urs je příkladem a hvězdou své profese. Má krásnou kariéru, krásnou a perfektní ženu, krásné a drahé auto, konto naplněné penězi. Sebevražda jeho kolegy s ním ale otřese, vždyť on taky žil takhle skvělý život. Potkává krásnou dívku, která vyznává alternativní způsob života a zúčastní se experimentu s halucinogenními houbičkami. Změna života je ale drastičtější, než se dalo čekat. Drogový experiment v něm uvolní syrové lidské pudy a na povrch se dostane jeho odvrácená strana. Urse ovládne potlačovaná agresivita a dostane se zcela mimo kontrolu.

Civilizovaný právník se promění v člověka hnaného instinkty a v nevypočitatelného zabijáka. Utíká do lesů, na stopě už mu je ale policie a také pomstychtivý protivník.

Hlavní tváře filmu jsou dobře známé i českým divákům. Moritz Bleibtreu, který skvěle hraje civilní i divokou polohu své postavy, se proslavil ve filmech Klepání na nebeskou bránu a Lola běží o život, hrál i ve filmech Der Baader Meinhof Komplex, Mnichov, Speed Racer nebo Světová válka Z.

A Jürgen Prochnow? Postačí výčet hollywoodských trháků, kde hrál většinou záporné postavy . . Ponorka, Duna, Policajt z Beverly Hills 2, Soudce Dredd se Slyem, Harrisona Forda chtěl zabít v Air Force One. Hrál v oscarovém spektáklu Anglický pacient,s Madonnou ve filmu Tělo jako důkaz, s Tomem Hanksem v Šifře mistra Leonarda.

Délka akce: 98 minut
Rok výroby: 2015
Země původu: Lucembursko, Německo
Žánr: thriller

Datum lokální premiéry: 27. říjen 2016
Datum světové premiéry: 24. prosinec 2015

Režie

  • Stephan Rick

Hrají

  • Jürgen Prochnow
  • Moritz Bleibtreu
  • Nora von Waldstätten
  • Luc Feit
  • Bartosch Lewandowski
  • Anuk Ens
  • Nino Porzio